Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Aralık 2016 Pazar

FIRINDA KARNABAHAR KÖFTESİ


Merhaba dostlarım.


FIRINDA KARNABAHAR KÖFTESİ
Malzemeler:
1 büyük baş karnabahar
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
1 büyük boy kuru soğan
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:



Karnabaharımızın çiçeklerini tek tek ayırıp hepsini suda haşlayalım. 
Üzerine tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim ve haşlanan karnabaharımızı blender ile ezelim.
Karnabaharımız haşlanırken bir başka tencerede yemeklik doğradığımız soğan, rendelediğimiz havuç, bulgur, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzla bulgur pilavı pişirelim.


Blenderdan çektiğimiz karnabaharlarımızın üzerine dereotumuzu ve maydanozumuzu ince ince kıyalım.
Üzerine yumurtalarımızı kıralım ve baharatlarımızı ekleyip iyice karıştıralım.


Pişen pilavımızı ilk sıcaklığı çıkınca karnabaharımızın üzerine ilave edelim ve iyice karıştıralım.




Tepsimizin üzerine yağlı kağıdımızı serelim. 
Üzerine kaşıkla köfte harcımızı yuvarlak şekilde dökelim.



200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Bu tarifle 30 adet köftemiz oldu.
Not: Arzu ederseniz fırında pişirmek yerine yağda da kızartabilirsiniz.








AFİYET OLSUN.


1 yorum :

  1. Başta çekinerek yaptım lezzetsizmi olur acaba diyordum ama çok lezzetli oldu. Ellerimize sağlık:))

    YanıtlaSil