Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Eylül 2015 Pazar

TENCEREDE PATLICAN KEBABI

Merhaba dostlarım.
Canım annemin elinden patlıcan kebabı.


TENCEREDE PATLICAN KEBABI
Malzemeler:
5 adet patlıcan
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
10 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz

Yapılışı:


Patlıcanları alacalı soyalım ve 1,5 cm kalınlığında halka halka keselim. 
Patlıcanlarımızı tuzlu suya ıslayalım.


Bir kabın içerisine kıymamızı, tuzumuzu, kimyonumuzu ve karabiberimizi ilave edip iyice yoğuralım.
Kestiğimiz patlıcan halkaları büyüklüğünde köfteler hazırlayalım.


Avucumuzda patlıcanlarımızın suyunu sıkalım.
Pişireceğimiz tenceremizin içerisine bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıkıca malzemelerimizi dizelim.





Tenceremizin ortasına iri halkalar halinde doğradığımız soğanımızı koyalım.
Etrafına kabuğunu soyduğumuz domatesimizi dilimleyip yerleştirelim.
Sarımsaklarımızı üzerine serpiştirelim.


Bir kasede salçamızı, sıvıyağımızı, suyumuzu ve tuzu karıştıralım.


Hazırladığımız sosu bir kaşıkla yemeğimizin üzerine dökelim.
Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika yemeğimizi pişirelim.


AFİYET OLSUN.


3 yorum :

  1. Bu kadar fotoğraflarla anlattığınız için teşekkür ederim. Yapımı çok kolaymış. Bugün akşam yemeğine deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel gorunuyor deneyecegim :)

    YanıtlaSil
  3. Annenizin ellerine sağlık bende sizden gorerek yaptim ve cokkkkk guzel oldu

    YanıtlaSil