Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Haziran 2015 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU KEDİDİLLİ MUHALLEBİ

Merhaba dostlarım.
Tamda çilek mevsiminde şöyle soğucak, çilekli bir sütlü tatlıya ne dersiniz?
Buyurun canım annemin ellerinden enfes tarifimize...


ÇİLEK SOSLU KEDİDİLLİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kedidili
Sos için:
500 gr çilek
2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:


Un, mısır nişastası ve şekeri tenceremizde karıştıralım ve üzerine sütümüzü dökerken karıştırmaya devam edelim.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
En son vanilyamızı ekleyip karıtıralım ve ocağı kapatalım.
Kare veya dikdörtgen borcamımızın içerisine kedidillerimizi dizelim.
Kedidillerimizin üzerine hazırladığımız muhallebimizi eşit şekilde dökelim.


Çileklerimizin saplarını ayıklayıp yıkayalım.
Hazırladığımız çileklerimizi rondoda iyice parçalayıp püre haline getirelim.
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastamızı suyumuz ile iyice açalım yani eritelim.


Bir tencereye püremizi, su ile açtığımız mısır nişastamızı ve şekerimizi ilave edip orta ateşte muhallebi kıvamında göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.


Çilek sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine dökelim ve eşit şekilde yayalım.


Soğuyan muhallebimizi buzdolabımıza kaldıralım.
En az 3 - 4 saat mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirelim.


Dilimleyerek servis yapalım.


AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder