Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mayıs 2015 Perşembe

TAVUKLU MAKARNA


Merhaba dostlarım...
Değişik makarna tarifi arayanlar için buyurun tarifimize.


TAVUKLU MAKARNA
Malzemeler:
1 paket makarna (Ben barillanın mini midyesini kullandım)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre sıcak su
1 kg tavuk göğsü (ben hindi göğsü kullandım)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
5 - 6 diş sarımsak
4 - 5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Tuz

Yapılışı:


Tavuk etlerimizi küçük küpler halinde doğrayalım.
Teflon bir tencerede tavuk etleri suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Üzerine tereyağımızı, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, halka halka doğradığımız sarımsaklarımızı ve halka halka doğradığımız biberlerimizi ekleyelim.


Derin bir tencerede suyumuzu, zeytinyağımızı ve tuzumuzu kaynatalım.
Kaynayan suyumuza makarnamızı dökelim ve karıştıralım.
Orta ateşte pişirelim.


Soğanlarımız ve biberlerimiz yumuşamaya yani pişmeye başladığında tuzumuzu, pul biberimizi ve salçamızı ilave edip karıştıralım.
Yaklaşık 3 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.



Pişen makarnamızın üzerine tavuk harcımızı dökelim.


Bütün malzemeyi karıştıralım.


Sıcak olarak servis edelim.


AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder