Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Nisan 2015 Cumartesi

YUMURTALI PAZI KAVURMASI


Merhaba dostlarım.
En az ıspanak kadar beğendiğim lezzettir kendileri.
Buyurun tarifimize...


YUMURTALI PAZI KAVURMASI
Malzemeler:
2 bağ pazı
1 adet iri kuru soğan
1 küçük baş sarımsak
5 yemek kaşığı domates sos veya 3-4 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 - 4 adet yumurta (kişi sayısına göre)
Tuz
Yapılışı:


Pazıları yıkayalım. 
Soğanımızı yemeklik olarak doğrayalım.
Sarımsaklarımızı küçük halkalar halinde doğrayalım.


Pazılarımızı saplarından bir boya getirelim ve sapları yapraklardan ayırmak için keselim.
Pazı saplarını 1 cm eninde doğrayalım.


Doğradığımız bütün malzemeyi tenceremize alalım ve üzerine zeytinyağımızı ilave edelim. 
Kısık ateşte kavurmaya başlayalım.


Pazı saplarımız kavrulurken pazı yapraklarımızı da 1 cm eninde keselim. 
Domates kullanacaksak domateslerimizi soyup küp küp doğrayalım. (Ben yazdan kendi hazırladığım domates sosumdan kullandım.)
Domateslerimizi tenceremize ilave edelim.
Üzerine pazı yapraklarımızı ve tuzumuzu da ilave edip yemeğimizi iyice karıştıralım.
Kısık ateşte pişirelim.


Pişen yemeğimizde evdeki kişi sayısı kadar  (mesela 3- 4 kişi) çukurlar açalım.


Açtığımız çukurlara yumurtamızı kıralım ve üzerlerine hafifçe tuz serpelim.


Kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumurtalar pişene kadar pişirelim.


AFİYET OLSUN.



1 yorum :

  1. Ellerinize sağlık. Yumurtalı sebze tarifleri çok faydalı ve bence pratik tariflerden.Pazı yaprağıda çeşit çeşit pişirilebilen lezzetlerden. Afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil