Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Nisan 2015 Cumartesi

YUFKASIZ PAZI BÖREĞİ


Merhaba dostlarım.
Anneciğimin bugün bizim için hazırladığı bu harika tarifi 
paylaşmak istiyorum.
Buyurun tarifimize...







YUFKASIZ PAZI BÖREĞİ
Malzemeler:
1 demet pazı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 - 4 dal taze nane
3 - 4 adet taze soğan veya 1 adet kuru soğan
4 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
250 gr lor peyniri
1/2 bayat ekmek
1 paket kabartma tozu
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Susam ve çörek otu

Yapılışı:

Bir bayat ekmeğin yarısını küçük küpler halinde doğrayalım.
Bir kabın içerisine pazılarımızı, maydanozumuzu ve dereotumuzu sapları ile birlikte küçük küçük doğrayalım.
3 - 4 dal naneden yapraklarımızı koparalım ve onları da küçük küçük doğrayalım.
Taze soğanlarımızı veya kuru soğanımızı yemeklik olarak doğrayalım. (Ben taze soğanım olmadığı için kuru soğan kullandım.)


Bir kabın içerisinde yumurtalarımızı çırpma teli ile çırpalım.
Üzerine yoğurdumuzu ekleyip çırpmaya devam edelim.
Sonra tuzumuzu, karabiberimizi, zeytinyağımızı, un ve kabartma tozumuzu ilave edip çırpmaya devam edelim.



Hamurumuzun içerisine bütün yeşilliklerimizi (kuru soğanda dahil) ekleyip karıştıralım.
Üzerine lor peynirimizi elimizle parçalayarak ilave edelim.


En son olarak bayat ekmek parçalarımızıda ilave edip kaşıkla karıştıralım.


Büyük borcama veya ısıya uygun bir tesiye yağlı kağıdımızı serelim.
Üzerine bütün malzemeyi boşaltalım.
Bir kaşık yardımıyla malzemeyi eşit şekilde tepsiye yayalım.



Böreğimizin üzerine zevkimize göre susam ve çörek otu serpelim.


180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. (Benim fırınımda turbo ayarda 50 dakikada pişti.)




AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder