Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Ağustos 2014 Pazartesi

ALİ NAZİK KEBABI



Merhaba dostlarım.
Herkesin kendine has ali nazik kebabı vardır diye düşünüyorum.
Benim kebabımda yemek ustalarının kitaplarına bakarken bulduğum bir tarif.
Aslında hepsinde bu tarif yazıyordu. 
Sadece kiminde et kıyma kiminde kuşbaşı idi.
Dışarıda yediğimiz kebaplara rakip olur mu bilmem ama
bu patlıcanlı lezzet mutlaka denemeye değer...

Gelsin tarifimiz...



ALİ NAZİK KEBABI
Malzemeler:
6 adet patlıcan
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
6 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:


Patlıcanlarımızı yıkayıp, kurulayalım.
Sap kısımlarını keselim ve patlıcanlarımızı iki yerinden delelimki fırında pişerken patlamasınlar.
Sonrada fırın tepsimize dizelim. (Ben tepsime yağlı kağıt serdim.)
Fırınımızda 200 derecede patlıcanlarımız yumuşayana kadar pişirelim.
Patlıcanlarımızın közlendiğini anlamak için bir maşa veya çatal yardımıyla patlıcanlarımıza bastıralım.
Eğer patlıcanlarımız yumuşacıksa özellikle sap kısımları yumuşaksa yeterince pişmiş demektir.


Fırında közlediğimiz patlıcanlarımızı sıcakken bir tabağa alalım ve fotoğraftaki gibi ortasından ikiye yaralım.






Fotoğraflardaki gibi bir kaşık yardımıyla patlıcanı kabuğundan sıyıralım.


Böylece patlıcanlarımız kabuğundan pratik şekilde ayrılıyor.
Kısacası patlıcanları sıcak sıcak soymakla uğraşmıyoruz.


Kaşık yardımıyla çıkardığımız patlıcanlarımızı kesme tahtamız üzerinde bir bıçak yardımıyla çok küçük olacak şekilde doğrayalım.


Çukur bir kasede yoğurdumuzu, rendelenmiş veya dövülmüş sarımsağımızı ve tuzumuzu karıştıralım.
İçerisine kıydığımız patlıcanlarımızı ilave edip tekrar karıştıralım.
Sonrada sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcanlarımızı servis tabağımıza yayalım.


Bir tencere veya tavada kıymamızı ocağa koyalım.
Suyunu salıpta çekene kadar kıymamızı kısık ateşte pişirelim.
Pişen kıymamızın içerisine tereyağımızı koyalım.


Kıymamızın içerisine salçamızı, baharatlarımızı ve tuzumuzu ilave edelim.
Yaklaşık 3 dakika daha kıymamızı kavuralım.



Pişen kıymamızı yoğurtlu patlıcanımızın üzerine istediğimiz şekilde yayalım.


AFİYET OLSUN.


1 yorum :

  1. bugün akşam yemeğine hazırladım tarifinizi. Ailecek çok sevdik. hem çok lezzetli hemde çok hafif bir tarif. Herkese tavsiye ederim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil