Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Temmuz 2014 Cumartesi

KAZANDİBİ


Merhaba dostlarım. 
Kazandibi, 15. yüzyıldan beri Türk mutfağında yapılan sütlü bir tatlıdır. 
Bende bugün kazandibi hazırlamaya çalıştım. 
Umarım beğenirsiniz.


KAZANDİBİ
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:


Pudra şekerimizi ocağa dayanıklı tepsimize serpelim.
Benim tepsim büyük yuvarlak borcamla aynı boyda.



Tenceremizde pirinç unumuzu, nişastamızı ve tozşekerimizi karıştıralım.


Karıştıra karıştıra üzerine sütümüzü dökelim.
Ocağımızı orta harlı ateşte açalım ve koyulaşana kadar pişirelim.


Pudra şekeri döktüğümüz tepsimize muhallebimizi dökelim ve yayalım.
Ocakta orta harlı ateşte tepsimizi bir bez yardımıyla veya fırın eldivenimizle arada çevire çevire muhallebimizi yakmaya başlayalım.


Yanık kokusu geldikçe tepsimizi çevirelim.
Her tarafını eşit şekilde yakmaya çalışalım.


Şekerimiz tamamen yanınca ocağı kapatalım.


Tepsiyi ocaktan alarak içi musluk suyu dolu başka bir tepsinin içine oturtup 10 dakika bekletelim ki kazandibimiz tepsiden servise daha kolay çıksın.


Soğuyan muhallebimizi buzdolabında 5 - 6 saat dinlendirelim.
Soğuyan kazandibimizi kare dilimleyip bir spatula yardımıyla servis tabağımıza yanık kısmı üste gelicek şekilde ters çevirerek koyalım.


AFİYET OLSUN.


5 yorum :

  1. Cok gūzel görūnūyor eminim tadida öyledir.

    YanıtlaSil
  2. Facede yazdığım gibi şuana kadar hiç cesaret edemediydim. Yapabilirmiyim diye düşünüyordum. Acaba sizin gibi yakıp güzelce servis tabağına alabilirmiyim diyordumya inanın öyle güzel açıklayıcı anlatmışsınızki dün akşam üşenmeden yaptım tarifinizi ve aynen sizinki gibi görüntü süper oldu. tadı ise mükemmel. Herkese tavsiye ederim. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Hmm enfes olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil