Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Temmuz 2014 Pazartesi

BULGURLU KARNIYARIK

Merhabalar.
Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden patlıcan ve çeşit çeşit patlıcan yemekleri.
İşte onlardan biri...
Bulgurlu karnıyarık...




BULGURLU KARNIYARIK
Malzemeler:
1 kg patlıcan 
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet büyük kuru soğan
2 adet büyük domates
12 - 15 dal maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:



Tenceremize soğanımızı küp küp yani yemeklik olarak doğrayalım.
Zeytinyağımızı ilave edip orta harlı ateşte 3 - 5 dakika kavuralım.
Üzerine ayıkladığımız pilavlık bulgurumuzu ekleyelim ve arada karıştırarak kavurmaya devam edelim.


Domateslerimizi küp küp doğrayalım. 
1 çay bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salçamızı eritelim.
Tenceremize salçamızı, baharatlarımızı ve tuzumuzuda ilave edelim.
Doğradığımız domateslerimizi de tenceremize ilave edip, yaklaşık 5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
Ocağı kapatalım.
Maydanozlarımızı kıyalım ve tenceremize ekleyip bütün malzemeyi karıştıralım.


Patlıcanların tepesini keselim.
Dış yüzeyini alacalı olarak soyalım.
İçerisini bir bıçak yardımıyla deldirmeden çıkaralım.
Kayık şeklindeki patlıcanlarımızın içerisine bulgurlu harcımızı dolduralım.
Bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı sıcak suda eritelim. 
Zeytinyağımızı da ilave edip tenceremizin içerisine dökelim.
Ocakta kısık ateşte bulgurumuz pişene kadar karnıyarığımızı pişirelim.
Unutmadan patlıcanların pişme süresi patlıcanın cinsine göre değiştiği için bir çatal veya bir kürdan yardımıyla kontrol edmeyide unutmayalım.
Pişen karnıyarığımızı ılık olarak servis edelim.


AFİYET OLSUN.


3 yorum :

  1. bulgurlu hiç denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Sevgilerle...

      Sil
  2. Çok lezzetli görünüyor,çokta sağlıklı olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil