Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Haziran 2014 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler:
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin (250 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri İçin Malzemeler:
1 yumurtanın akı
1 – 2 çay bardağı hindistan cevizi (kullanıma bağlı)

Yapılışı:

Derin bir kabın içine yumurta sarısı, pudra şekeri, sıvı yağ, eritilmiş margarini ve hindistan cevizini karıştıralım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilini ilave edip iyice yoğuralım. 



Hamurumuz yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi dağınık bir hamur olacaktır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparalım. Top şeklini verelim, biraz elimizle bastıralım ve önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batıralım. 


Yağlanmış bir fırın tepsisine veya yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 175oC'lik fırında pişirelim.

Not: Bu kurabiyenin hamuru diğer kurabiyelere benzemiyor. Dağınık bir hamur. Şekil vermek biraz zahmetli ama zahmete değer bir tadı var. 




6 yorum :

  1. Pinar hanim kurabiye hamuru için 6 bardak un fazla değil mi un az olsa şekil vermek daha kolay olur gibi geldi bana..ama hindistancevizi çok yakisacaktir cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yıllardır bu tarifi bu şekilde yapıyoruz. Tarifi verdiğim insanlarda sizin gibi düşünerek unu azaltıp yapanlar oldu o zaman yağsı olduğunu söylediler. Ben hiç denemedim. Eğer siz denerseniz buraya tekrar yazarsanız çok sevinirim. Sevgilerle...

      Sil
  2. kıyır kıyır harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZE SAĞLIK, SİZİ ZEVKLE TAKİP EDİYORUM BENDE SİZİ BEKLERİM...

    YanıtlaSil