Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Haziran 2014 Pazar

BULGURLU SÜTLAÇ


Merhabalar.
Sizlere alışılmışın dışında sütlü bir tatlı tarifi ile geldim.
Biz ailecek çok beğendik.
Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Buyurun tarifime...



BULGURLU SÜTLAÇ
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı sıcak su
5 su bardağı (1 litre) süt
1 su bardağı şeker

Yapılışı:


Ayıkladığımız bulgurumuzun üzerine sıcak suyumuzu döküp iyice yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayalım. Unutmadan tencerenin kapağı açık olsun ki taşmasın. 
Bulgur pirince göre biraz daha zor özdeştiği için haşlama işlemimiz biraz uzun sürecektir.
Bulgurumuzun dibinde çok az su kalınca altını ve kapağını kapatıp kalan suyu çekmesini bekleyelim.



Suyunu tamamen çekip, iyice şişip patlayan bulgurumuzun üzerine sütümüzü dökelim.
Sütümüz kaynayınca şekerimizi de ilave edelim ve orta ateşte pişirmeye devam edelim.
Sütümüz kıvamını alıp koyulaşmaya başladığında yani özdeşleştiğinde ocağı kapatalım.



Hazırladığımız sütlacımızı kaplarımıza dolduralım.


Sütlaçlarımız soğuyunca dolaba kaldıralım.
2 saat sonra sütlacımız servise hazırdır.


AFİYET OLSUN.



2 yorum :

  1. Ellerinize sağlık Pınar hanım. Bulgurlu sütlaç nasıl olur diye tarifinizi denediydim kocam sanki pirinçtende güzel olmuş dedi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Öncü Hanım. Sizinde ellerinize sağlık. Sevgilerle...

      Sil