Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Mayıs 2014 Salı

VANİLYALI POĞAÇA

Merhabalar dostlarım.
Vanilyalı tuzlu poğaça olur mu demeyin...
İnanın tadı çok güzel...


VANİLYALI POĞAÇA
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase zeytin
İçi için:
1 kase çekirdeği çıkarılmış zeytin
250 gr peynir ve 10 dal maydanoz

Yapılışı:

Yumurtamızı kıralım ve yumurtanın sarısını bir kaseye alalım.
Yumurtanın beyazı ile diğer yumurtayı hamur yoğuracağımız kaba kıralım.
Üzerine yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozlarını, vanilini, şeker ve tuzu ilave edip elimizle karıştıralım.
Başta 5 su bardağı unu ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
Gerekirse azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.


Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Hamur kıvama geldikçe yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi yarılmaya başlayacaktır.


Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizle açalım.
İçerisine çekirdeği çıkarılmış zeytinlerden 1 - 2 adet koyalım.
Hamurun kenarlarını büzüştürerek toplayalım.
Kapama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
Yağlı kağıt serilmiş veya sıvı yağla yağlanmış tepsimize hepsini dizelim.



Bir kasede peynirimizi çatalla ezelim ve içerisine maydanozları ince ince doğrayalım.
Peynirimizin tuzuna göre biraz tuz ilave edip malzemeyi karıştıralım.
Hamurumuzdan yine ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde daire şeklinde açalım. 
İçine peynirimizi koyalım ve çember hamuru ikiye katlayarak kapatalım. 
Yarım çember şeklindeki poğaçayı tepsimize koyalım.



Poğaçalarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim.
Yine poğaçalarımızı yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Yarım saat dinlenen poğaçalarımızı 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.




AFİYET OLSUN.


1 yorum :

  1. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil