Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Mayıs 2014 Cumartesi

KIYMA SOSLU YOĞURTLU MAKARNA


Merhabalar dostlarım.
Uzun zamandır pişirmediğim ama ailecek çok sevdiğimiz kıyma soslu yoğurtlu makarnamızla karşınızdayım.
Fotoğraflarda gördünüz gibi yoğurdum süzme yoğurt değil,
ev yoğurdu. 
Bizzat gidip köyden aldığım sütten,
anacığımın mayaladığı yoğurttan hazırladım.
Siz isterseniz süzme yoğurtta kullanabilirsiniz.
Şifa olması dileğiyle;


KIYMA SOSLU YOĞURTLU MAKARNA
Malzemeler:
1 paket makarna (500 gr)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
7 - 8 bardak su
Yoğurdu için;
4 su bardağı yoğurt
8 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Kıyma sosu için;
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Tenceremize suyumuzu koyalım. Üzerine zeytinyağı ve tuzu ilave edip kaynatalım.
Kaynayan suya istediğimiz bir paket makarnayı dökelim.
Pişen makarnamızı süzgece dökelim.



Makarnamızı ocağa koyar koymaz küçük bir tencereye kıymamızı koyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Bu arada soğanlarımızı küçük küpler halinde doğrayalım.
Suyunu çeken kıymamızın üzerine tereyağımızı ilave edelim.
Tereyağımız eridiğinde doğradığımız soğanları, salçamızı, tuzumuzu ve karabiberimizi de ilave edelim. 
Kıymamızın yapışmaması için ara ara karıştıralım.
Soğanlarımız kavrulurken sıcak suyumuzu da ekleyip sosumuzu iyice pişirelim. 


Yoğurdumuzun içerisine sarımsaklarımızı rendeleyelim veya sarımsakları havanda dövelim. 
Tuzumuzu da ekleyip karıştıralım.
Süzgece aldığımız makarnamızı tabaklarımıza bölüştürelim. 
Üzerine yoğurdumuzu koyalım. 
En üstede kıymalı sosumuzdan koyalım.


AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder