Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Nisan 2014 Salı

YAĞSIZ PORTAKALLI KEK

Selamün aleyküm dostlarım.  
Birkaç günlük aradan sonra sünger gibi yumuşacık, 
yağsız portakallı kekimiz ile karşınızdayım.
Buyurun tarifime;


YAĞSIZ PORTAKALLI KEK
Malzemeler:
5 adet yumurta
5 türk kahve fincanı şeker
6 türk kahve fincanı un
1 su bardağı portakal suyu
2 portakal kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:


Yumurtaları şeker ile 5 dakika çırpalım.


İçerisine portakal suyumuzu, unumuzu, kabartma tozumuzu, vanilinimizi ve portakal kabuğu rendemizi ekleyip yaklaşık 3 dakika daha çırpalım. 


Yağladığımız kek kalıbımıza veya tepsimize kek hamurumuzu dökelim.
Ben silikon kap kullandığım için yağlamadım.


180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişip pişmediğini kürdan veya bıçakla kontrol edelim.


Yumuşacık, sünger gibi kekimizi soğuyunca dilimleyip servis edelim.


AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder