Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Nisan 2014 Cuma

TARATORLU KURU BÖRÜLCE SALATASI


Merhabalar dostlarım.
Bugünde karşınıza
ister çay saatlerinde ister yemeklerde 
 ister tek başına yoğurtla yenebilecek bir salatayla geldim. 
Görüntü pek hoş gelmese de inanın tadı mükemmel.
Buyurun tarifime:


TARATORLU KURU BÖRÜLCE SALATASI
Malzemeler:
2 su bardağı kuru börülce
Tarator için:
3 dilim bayat ekmek içi
4 diş sarımsak
6 adet ceviz
2 yemek kaşığı sirke 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Süslemek için:
5 - 6 adet ceviz

Yapılışı:
Ayıkladığımız börülceleri akşamdan bir kabın içinde bol suyla ıslatalım. (En az 6 saat ıslatalım)
Sabah güzelce yıkayıp suyunu süzelim. 
Tencere de börülcelerin üzerine 3 - 4 parmak kadar su ilave edelim. 
Tuzunu da ilave edip börülceleri haşlayalım.
Haşlanan börülcelerin suyunu süzelim.


Ekmek içimizi su dolu bir kasede 5 dakika bekletelim. Sonra elimizle suyunu sıkalım. Sarımsaklarımızı havanda dövelim veya rendeleyelim.


Ekmek içini, sarımsağı, cevizi, limon suyunu, sirkeyi ve tuzu rondomuzun yani parçalayıcımızın kasesine alalım ve tamamen parçalanana kadar rondomuzu çalıştıralım.






Börülcemizi servis kabımıza alalım.
Üzerine taratorumuzu yani sosumuzu dökelim.
Bütün malzemeyi homojen şekilde yani iyice karıştıralım.





Üzerini ister benim gibi yarım yarım cevizlerle süsleyin isterseniz de cevizi iri şekilde kıyıp serperek süsleyin. 



AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder