Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Nisan 2014 Salı

RAMAZAN POĞAÇASI (2. Tarif)



Selamün aleyküm dostlarım.
Antalya`nın geleneksel lezzetlerinden ramazan poğaçası
Antalya 'da "Meşhur 18'in poğaçası" olarak bilinir. 
Ramazan ayında fırınlarda muhakkak bulunur.
Fırına gidenlerin pide alırken sahura aldığı bir lezzettir.
Çay saatiniz içinde eşsiz bir ikram. 




RAMAZAN POĞAÇASI 2
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:


Yumurta ile şekeri 2- 3 dakika mikserle çırpalım.


Üzerine sıvı yağı, sütü ve tahini ilave edelim. 
Tekrar  1 dakika kadar mikserle çırpalım.


Bir elekle unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. 
Sonrada tarçını ekleyip mikserle 2 dakika kadar çırpalım. 


Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi poğaçamız kek kıvamından daha koyu kıvamdadır.


Pişireceğimiz tepsimizi yağlayalım. 
Unutmadan benim tepsim büyük yuvarlak borcama eşit bir tepsi.
Tepsimize poğaça hamurumuzu bir kaşık veya spatula yardımıyla eşit şekilde yayalım. 


İsterseniz üzerine susam ekebilirsiniz. 
Kabuğu soyulmuş fıstık veya bademlede süsleyebilirsiniz.
Ben ramazan poğaçası birincisini süslediğim için bunu sade hazırladım.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. 
Benim fırınımda yaklaşık 45 - 50 dakika arası sürdü.


Diğer tarifime yani aşağıdaki fotoğraflardaki Ramazan poğaçasının tarifine bakmak isterseniz;
http://pinarsedefunal.blogspot.com.tr/2012/04/ramazan-pogacasi-kek.html




AFİYET OLSUN.





2 yorum :

  1. çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Sevgiler...

      Sil