Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2014 Pazartesi

KREP BÖREĞİ


Merhabalar dostlarım.
Pratik mi pratik hemde lezzetli 
ve doyurucu bir börekle karşınızdayım.
Böreğimi cumartesi öğleden sonra hazırladım,
 streçleyip buzdolabına kaldırdım.
Pazar günü sabah kahvaltısına pişirdim.
Hem aynı gün hemde bir sonraki gün rahatlıkla servis edebileceğimiz bir börek.
Tarifimde kullandığım tavam 30 cm'lik büyük bir tava olduğu için büyük boy yuvarlak borcam kullandım.
Eğer küçük yuvarlak borcama uygun tavanız varsa ve küçük yuvarlak borcamı kullanacaksanız aşağıda yazan krep malzemesi ile iç malzemelerin yarısını kullanarak böreğinizi hazırlayın.
Buyurun tarifime:


KREP BÖREĞİ
Malzemeler:
2 yumurta
3 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

İç malzemesi:
500 gr beyaz peynir
200 gr kaşar peyniri
10 dal maydanoz

Üzeri için:
50 gr kaşar peyniri
1 yemek kaşığına yakın tereyağ

Yapılışı:



2 yumurtayı, tuzu ve şekeri mikserle çırpalım.
Üzerine sütü, yağı, unu ve kabartma tozunu ilave edip mikserle çırpmaya devam edelim.
Krep hamurumuz akışkan bir hamur olacaktır.
Beyaz peynirimizi çatalla ezelim ve maydanozları içerisine ince ince doğrayalım. 
Peynirimizin tuzu azsa biraz tuz serpelim.
Kaşar peynirimizi rendeleyelim.


Teflon tavamızı 1 yemek kaşığı kadar yağ ile yağlayalım.
Krep hamurumuzdan 2 kepçe (tavanız küçükse 1 kepçe) kadar tavamıza alalım ve hamuru tavaya tamamen yayalım.
Orta ateşte pişirelim.
Üzeri göz göz olunca krebi ters çevirelim ve pişirmeye devam edelim.




Pişen krebimizi tepsimize alalım.
Üzerine harcımızın 5'te birini yayalım. 
Üzerine de yine 5 'te biri kadar kaşar serpelim.


Üzerine 2. krebimizi serelim. 
Tekrar peynir ve kaşar serpelim. 


Bu işleme 5. krebe kadar devam edelim.
5. krebimizin üzerinede geriye kalan tüm penirleri serpiyoruz.
Üzerine 6. krebimizi serelim.


6. krebin üzerine de 50 gr kaşar peynirimizi rendeleyelim.
Tereyağımızı parça parça kesip üzerine yerleştirelim.


Böreğimizi 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Ilık olarak servis edelim.


AFİYET OLSUN.




5 yorum :

  1. Tarifinizi denedim süper oldu. Tavsiye edilir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hazirlayip fırın isini misafire uygun saatte yapsak olurmu veya pisirip sonra isitsak olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Krep böreğimizi hazırlayıp misafire uygun saatte fırınlayabilirsiniz. Fakat pişirip tekrar misafirime ısıtayım derseniz böreğiniz sertleşebilir. İyi günler. Sevgilerle...

      Sil
  3. ilk verdiginiz malzeme miktarinda 2 yumurta diyor. Tarifte 4 yumurta. hangisi dogru acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyardığınız için teşekkür ederim. Hatamı düzelttim. 2 yumurta kullanıyoruz. Tekrar teşekkürler. Sevgiler...

      Sil