Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Nisan 2014 Çarşamba

KABAKLI PATATESLİ KEK


Merhabalar dostlarım. 
Kabakla neler yapabilirim derken çıktı bu tarif.
Umarım beğenirsiniz.


KABAKLI PATATESLİ KEK
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 kg kabak
3 adet orta boy patates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
Çörek otu

Yapılışı:


Derin bir kaba kabuklarını soyduğumuz patatesi ve kabakları küp küp doğrayalım.
Üzerine maydanozumuzu ince ince kıyalım ve bütün malzemeyi karıştıralım.
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları, tuzu, baharatları, yoğurdu ve zeytinyağımızı çırpma telimiz ile çırpalım.


Kabak karışımımızın üzerine çırpma kabımızdaki sıvı karışımı gezdirerek dökelim.


Üzerine unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyelim. 


Bütün malzemeyi elimizle iyice karıştıralım.


Yağladığımız dikdörtgen büyük borcama veya başka fırın kabımıza hamurumuzu dökelim.


Üzerine arzu edilen miktarda çörek otu serpelim.


180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.


Fırından çıkınca servise hazırdır.
Özellikle oda ısısında soğuğa yakın veya tamamen soğuduğunda ayranla yemenizi tavsiye ederim.


AFİYET OLSUN.


4 yorum :

  1. Hmmm... Kabağı çok seven biri olarak harika gözüküyor. Hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. mrb.. tarifinizde dere otu yok fakat kullanmışsınız acaba yazmayı mı unuttunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Tuba Hanım. Aynen dediğiniz gibi tarifimde olmasına rağmen yazmayı unutmuşum. Uyardığınız için çok teşekkür ederim. Hemen tarifime dereotunu ekleyerek düzeltiyorum. Sevgilerle...

      Sil
  3. Akşam yemeği için hazırladım süper güzel oldu. Ailecek çok beğendik. Elime sağlık.:)))
    tarif için teşekkürler Pınar hanım.

    YanıtlaSil