Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Nisan 2014 Salı

İNCİR UYUTMASI

Selamün aleyküm dostlarım.
Doğal tatlı sever misiniz?
Eskilerden gelen,
Anadolu'da değişik adlarla yapılan,
şeker kullanılmadan,
unsuz, nişastasız ve yağsız kısacası tamamen doğal bir tatlı.
Sütün mayalanma özelliği sayesinde de puding ile muhallebi arasında 
bir kıvamda.
Kısacası doğal tatlı severler için denenmeye değer bir lezzet.


İNCİR UYUTMASI
Malzemeler:
2 su bardağı süt
5 adet incir

Yapılışı:


İncirlerimizin üzerine sıcak su döküp 1 saat kadar suda bekletelim.


Bir tencerede sütümüzü kaynatalım.
Bir yandan da incirlerimizi küçük küçük doğrayalım.


Üzerine kaynayan sütümüzün yarısını dökelim.


Blendır yardımıyla incirlerimizi sıcak sütte ezelim.


Ezdiğimiz incirleri tenceredeki sütümüze ilave edip iyice karıştıralım.



Ocakta kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım.


Kaynayan incir muhallebimizi servis kaplarına alalım.
İncirin doğal tadından dolayı yoğun şekerli olduğu ve ağır gelmemesi için küçük kaplar kullanmanızı tavsiye ederim.



Kaselere döker dökmez üzerine bir tabak kapatalım ve incirleri uyumaya bırakalım.
Sıcak olması ve mayalanması için üzerine bir örtü örtelim. (Yoğurdun mayalanması gibi)
Yaklaşık 2 - 3 saat sonra uyandıralım ve tatlımızı buzdolabına kaldıralım.
Tatlımız soğuyunca yemeye hazırdır.


AFİYET OLSUN.


1 yorum :

  1. denemedim ama çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil