Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Nisan 2014 Salı

FIRINDA PÜRELİ TEPSİ KEBABI


Merhabalar dostlarım. 
Hafta sonu ailem için hazırladığım yemeğim ile geldim huzurlarınıza.



FIRINDA PÜRELİ TEPSİ KEBABI 
Malzemeler:
600 gram kıyma
1 adet kuru soğan
10 dal maydanoz
1 yumurta
6 - 7 diş sarımsak
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon

Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su

Püresi için;
5 adet patates
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;
3 adet domates
4 adet yeşil biber


Kısırlık bulgurumuzu aynen kısır yaparken ki gibi ıslayalım.
Derin bir kasede kıymamızı, rondoda parçalanmış soğanımızı (ya da rendelenmiş), yumurtamızı, rendelenmiş veya dövülmüş sarımsağımızı, ince ince doğranmış maydanozumuzu (evde olmadığından bu sefer koyamadım), tuzumuzu, baharatlarımızı ve ısladığımız şişmiş bulgurumuzu iyice yoğuralım.
Büyük dikdörtgen borcama veya büyük kare borcama ya da uygun fırın kabımıza eşit şekilde yayalım.


2 su bardağı sıcak suda 2 yemek kaşığı salçamızı ezelim ve kıymamızın üzerine dökelim.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Kıymamız fırında pişerken tenceremize patateslerimizi soyup, küp küp doğrayalım. 
Su ve tuz ilave edip orta ateşte pişirelim.
Suyunu süzelim. 
Pişen patatesimizi blendırla veya ezici yardımıyla ezelim.
(Ben vitaminler gitmesin diye süzmedim. Blendırla ezdikten sonra ocakta orta ateşte suyunu çekmesi için biraz karıştırdım.)


Patatesimizin üzerine kaşarımızı ve sütümüzü ilave edelim. 
Dibi tutmaması için sürekli karıştıralım.
Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren pürenin kıvamı gelmeye başlayacaktır.
Bu aşamada pürenin kıvamı sizin zevkinize bağlı. 
Sıvı olsun isterseniz hemen söndürün. 
Eğer tam kıvamında isterseniz biraz daha karıştırıp altını kapatın.



Fırından pişen etimizi çıkaralım.
Eğer kıymanız yarılırsa çatalla ezerek kıymanızı birleştirebilirsiniz. (Benimki üç parçaya yarılınca çatalla ezerek birleştirdimde :)) 



Pişen kıymamızın üzerine püremizi eşit şekilde yayalım.
Üzerini domates ve biberlerle istediğimiz şekilde süsleyelim.
Yine 180 derecelik fırında domates ve biberlerimiz pişene kadar pişirmeye devam edelim.
Pişen kebabımızı sıcak olarak servis edelim.



AFİYET OLSUN.


3 yorum :

  1. damak tadıma uyan bir yemek olmuş,muhakkak denicem canım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler canım...

      Sil
  2. Harika gözüküyor, ellerinize sağlık pınar hanım.

    YanıtlaSil