Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2014 Pazar

CEVİZLİ HAVUÇLU KEK


Merhabalar dostlarım.
Çay saatlerinin en güzel keklerinden biri olan cevizli havuçlu kek ile karşınızdayım.
Bildiğiniz gibi meyveli ve sebzeli kekler sebze veya meyve ağır geldiği için fazla kabarmayan keklerdir. 
Bu nedenle havuçlu keklerde fazla kabarmazlar.
Ama bu tarifim 2 kabartma tozunun rahatlıkla kullanabildiği 
ve
bu sayede de güzel kabaran bir tarif.
Buyurun tarifime;


CEVİZLİ HAVUÇLU KEK
Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:



Yumurtaları şeker ile birlikte köpürene kadar mikserle çırpalım. 
Sıvı yağı, kabartma tozlarını ve vanilyayı ekleyip 1 dakika kadar daha çırpalım.
İçerisine unu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edelim. 
Kekimiz katı kıvamda olacaktır.


Kek hamurumuzun içerisine havuç rendemizi ve kıyılmış cevizlerimizi ekleyelim. 
Karışımı ya bir kaşıkla ya da spatula yardımı ile iyice karıştıralım. 



Kek kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayalım.
Ben alüminyum tepside pişen kekleri daha çok beğendiğim için kalıp veya borcamdan çok bu tepsimde pişiriyorum.
Hamurumuzu kalıbımıza boşaltalım.



Tepsiyi  hafifçe sallayarak hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayalım.
Soğuk fırına koyalım. 
180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edip fırından çıkaralım.
Ilıdığı zaman arzu ettiğimiz şekilde dilimleyelim. 


AFİYET OLSUN.


2 yorum :