Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mart 2014 Cuma

TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI





TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet tavuk göğsü veya but
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Tavuk göğsümüzü 6 bardak su ile haşlayalım.
Pirincimizi ayıklayalım ve süzgece koyalım. Nişastası akana kadar su ile 3 - 4 kez yıkalım. (Suyun beyazlığı kaybolana kadar.) 
Pirincimizi bir kaseye alalım ve üzerine kaynamış su döküp suda 10 dakika bekletelim. 
Sonra tekrar yıkayalım.


3 yemek kaşığı zeytinyağı ile arpa şehriyemizi kavuralım.



Kavrulan şehriyemizin üzerine 4 su bardağı tavuk suyumuzu dökelim ve kaynatalım.



Kaynayan tavuk suyumuzun içerisine pirincimizi dökelim. 


Suyumuz tekrar kaynayınca tenceremizin kapağını kapatıp ocağımızı kısalım.


Pilavımızı suyunu çekip göz göz olana kadar pişirelim. Pişen pilavımızı karıştıralım.


Kapağımızı kapatıp ocağın altını verelim. 
Tenceremizin içi buhar dolunca ocağımızı kapatalım ve 10 - 15 dakika pilavımızı dinlenmeye bırakalım. 
Dinlenen pilavımızın üzerine parçalara ayırdığımız tavuk etlerimizi dökelim ve pilavımızı karıştıralım. 
Pilavımız servise hazırdır.


AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder