Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Şubat 2014 Cuma

KUŞBAŞILI PİZZA





Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr kuşbaşı et
4 - 5 domates
4 çarliston biber
1 adet kırmızı etli biber (kapya biber)
8 adet siyah zeytin
8 adet yeşil zeytin
1 yumurta
200 gr permesan peyniri veya kaşar peyniri
1,5 - 2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:



Bir tencereye kuşbaşı etlerimizi koyalım. Kısık ateşte kendi suyuyla pişirelim. Eğer suyunu çeker ve etiniz pişmemişse ( benim öyle oldu) bir çay bardağı kaynar su ilave edip kapak kapalı olarak pişirmeye devam edin. Pişmeye yakın tuzunuzu ilave edin.
Derin bir kaseye domatesleri küp küp, biberleri halka halka doğrayalım. Siyah ve yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Yumurtayı kıralım, üzerine tuz ekelim ve malzemeleri iyice harmanlayalım.

Permesan peynirimizi veya kaşar peynirimizi rendeleyelim. (Ben permesan peyniri kullandım.)

Fırın tespsisine yağlı kağıt serelim veya bolca yağlayalım. Üzerine 1 adet yufkamızı serelim. Aynı börek yapar gibi üzerine süt sürelim. Sonra 2. yufkamızı serelim üzerine yine süt sürelim. 3. yufkamızı serelim ve tekrar süt sürelim. Son olarak 4. yufkayıda serelim ve üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirelim.



Hazırladığımız karışımıda malzemeler görsel olarak eşit olacak şekilde 4. yufkanın üzerine yayalım. Pişen etimizide eşit şekilde en üste yayalım. 180oC'lik fırında yufkamızın altı kızarıncaya kadar pişirelim.




Pişdiği zaman rendelenmiş peyniri üzerine yine eşit olarak yayalım. Tepsiyi tekrar fırına sürelim ve peynirler eriyinceye kadar 2 – 3 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.






AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder