Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Ocak 2014 Salı

PATATESLİ RULO BÖREK





PATATESLİ RULO BÖREK
Malzemeler:
1 kg yufka (6 adet)
1 kg patates
4 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:



Patatesleri haşlıyalım ve kabuklarını soyup rendeleyelim. Üzerine 3 su bardağı sütümüzü, 2 yumurta beyazını ve tuzumuzu ekleyelim. Püre kıvamına gelene kadar karıştıralım.


Bir kase içerisinde 1 su bardağı süt ve sıvıyağımızı karıştıralım. Bir adet yufkamızı masamıza veya tezgahımıza serelim. Üzerine yağlı sütümüzden sürelim ve ikinci yufkamızı da üzerine serelim. Patatesli harcımızın üçte birini yufkamızın üzerine eşit şekilde sürelim. Sonra üçüncü yufkamızı serip yağlı sütümüzü sürelim ve dördüncü yufkamızıda üzerine serelim. Tekrar patatesli harcımızın yarısını yufkamızın üzerine sürelim ve beşinci yufkamızla üzerini kapayalım. Tekrar yağlı sütten sürüp son yufkamızıda üzerine kapatalım ve patatesli harcımızın kalanını üzerine sürelim.


Malzemeli yufkamızı dikkatlice rulo yaparak saralım ve bir gece buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen rulo böreğimizi 2 cm kalınlığında keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız tepsiye kestiğimiz dilimleri yerleştirelim.
Bir kasede 2 yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı yoğurdu çırpalım. Börek dilimlerimizin üzerine bolca sürelim. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 60 - 75 dakika arası üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.


AFİYET OLSUN.




2 yorum :

  1. dün akşam denedim...süper oldu...çok beğenildi...yanlız malzemeler arasındaki yoğurdu yapım aşamasında nerede kullanılacağı yazmadığı için yoğurt kullanmadım sütlü mis gibi bi börek tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Yoğurt meselesine gelince yoğurt yerine yağ diye yazmışım. Sayenizde hatamı düzeltmiş oldum. Teşekkür ederim.

      Sil