Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kasım 2013 Cumartesi

KOLAY KEK







KOLAY KEK
Malzemeler:
6 adet yumurta
3 bardak şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Şekerle yumurtaları mikserle iyice kabarana kadar çırpıyoruz.
Çırpılmış yumurtaların içine yağ ve süt ekleyip mikserle tekrar çırpıyoruz.
Sonrada un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bu karışıma ekleyip mikserle tekrar iyice çırpıyoruz.
Kekin pişirileceği fırın tepsisi yani büyük tepsiyi, sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayalım. Kekimizin hamurunu tepsiye dökelim ve tepsinin kenarlarına eşit şekilde yayılmasını sağlayalım. Orta sıcaklıkta fırına 175 derecede 25 - 30 dakika pişirelim.

NOT: Bu ölçü fırının büyük tepsisi için verilmiş olduğundan kek kalıbında ya da borcamda
pişirmek isterseniz bu ölçülerin yarısını kullanmanız gerekmektedir.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder