Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Kasım 2013 Salı

HAMSİ BUĞULAMA




HAMSİ BUĞULAMA
Malzemeler:
1,5 kg hamsi
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber (kapya biber)
1 adet kuru soğan
2 adet domates
Top karabiber
Tuz 

Yapılışı:

Hamsinin başından tutup aşağı doğru yani kuyruğa doğru çekerek başı, kılçığı ve içi temizlenir. Bütün hamsi bu şekilde temizlenir. Sonra hamsiler bol suyla yıkanıp suyunun süzülmesi için süzgece alınır. İyice suyu süzülen hamsilerimizi tuzlayıp aşağıda görüldüğü gibi tenceye dizelim.











Hamsilerin dizimi bitirilince üzerine halka halka doğranmış soğanları yerleştirelim.


Soğanların arasına ve üzerine yarıya bölüp içini temizlediğimiz biberlerimizi yerleştirelim.


Biberlerin üzerinede halka halka doğranmış domatesleri yerleştirelim ve üzerine tuz serpelim.


En üzerinede arzu edilen miktarda top karabiber serpelim.


Hamsimizi susuz olarak (piştikçe balık ve sebzeler sulanacaktır) orta ateşte ocağa koyalım.  Tencere ısınınca ocağı kısıp tenceremizin kapağını kapatalım. Yaklaşık 45 - 50 dakika kısık ateşte pişirelim.


AFİYET OLSUN.


3 yorum :

  1. çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık... Bu ara bloğumla çok ilgilenemiyorum. Bugün fırsat bulunca sizi de ziyaret etmek istedim. Yine çok güzel şeyler yapmışsınız, Allah'a emanet olun.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil