Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Eylül 2013 Perşembe

FIRINDA KABAK KIZARTMASI





Mutfağı yağ yapmadan, bir kaşık sıvıyağla kabak kızartması lezzeti.

Malzemeler:
 1 kg kabak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyalım.
1 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayalım. Üzerine yağ ve tuzu ekleyip malzemeleri harmanlayalım. Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine kabaklarımızı yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabaklarımızı kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz benim gibi sarımsaklı yoğurt ile ya da sarımsaklı limonlu sos ile servis edelim. 
          


AFİYET OLSUN.


1 yorum :

  1. offf bol yoğurtluda çok seerim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil