Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Temmuz 2013 Pazartesi

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ


Meşhur paçanga böreği...



FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ
Malzemeler:
3 adet böreklik hazır yufka
100 - 150 gr (12 dilim) pastırma
3 adet domates
12 dilim kaşar
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
Tuz

Yapılışı:
Domatesleri küp küp doğrayalım. Üzerine tuz serpelim.
Sütü çukur bir kaseye koyalım.
Kaşarımızdan her yufkamıza bir dilim olacak şekilde 12 dilim keselim.
Yufkaları üst üste koyalım ve dört eşit parça olacak şekilde keselim. 3 yufkadan toplam 12 parça çıkıyor. 
Yufkayı tezgaha serelim ve sütümüzü kaşık veya fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürelim.
Yufkanın geniş tarafına 1 dilim pastırma, üzerine küp küp doğradığımız domatesi onunda üzerine bir dilim kaşar peynirini koyalım.
Yufkanın iki ucunu da içe doğru kapatalım ve yufkamızı sigara böreği sarar gibi kalın şekilde saralım.
Tüm yufkalarımıza aynı işlemi uygulayalım.
Paçanga böreklerini yağlanmış fırın tepsisine ya da benim gibi yağlı kağıt üzerine dizelim.
Üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim ve çörek otu serpelim.
Paçanga böreklerimizi önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.












AFİYET OLSUN.



3 yorum :

  1. harika gözüküyor ellerine sağlık..)

    YanıtlaSil
  2. Pınar hanım merhaba. Hafta sonu pandispanyanızla beraber paçanga böreğinizi denedim. Harika bir yaş pastam ve puf puf paççanga böreklerim oldu. Tarifler için teşekkür ederim. Güzel paylaşımlarınızdan dolayı sizi takibime aldım. Tariflerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayşe Hanım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tariflerimden memnun kalmanıza da çok sevindim. Güzel tariflerde buluşmak dileğiyle sevgiler...

      Sil