Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Mayıs 2013 Pazar

TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE







Dostlarım yine uzun bir aradan sonra karşınızdayım.
Ve
sizlere mis gibi tarçın kokuları ile geldim.

TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler:

1 paket tereyağlı margarin (250 gr)
2 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tarçın
2 paket kabartma tozu
1 kilogram un
Üzeri İçin Malzemeler:
1 yumurtanın akı
1 su bardağı şeker




Yapılışı:
Yoğuracağınız derin bir kabın içine unu, kabartma tozunu ve tarçını eleyelim. Havuz gibi ortasını açalım. Üzeri için kullanıcağımız yumurtanın akını ayıralım ve sarısını 2 yumurtayla birlikte unun ortasına koyalım. Şekeri, sıvı yağı, oda sıcaklığındaki tereyağlı margarini ve sütü ekleyelim. Hamuru yoğurmaya başlayalım. Malzemeler tam olarak özdeştiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde yuvarlayım, biraz bastırarak şekil verelim. İki fırın tepsisini yağlayın ya da pratik bir yol olan yağlı kağıt serin. Şekil verdiğimiz hamuru yumurta akına batıralım. Sonra yumurta akına batırdığımız kısmı bolca şekere batıralım ve tepsiye aralıklı olarak dizelim.
                                                            

Önceden 175oCde ısıtılmış fırında o harika kokuyu duyarak pişirelim.

PÜF NOKTASI: Kurabiyemizin 2 püf noktası var. Birincisi bütün hamur malzemelerini aynı anda yoğuracaksınız. (Örneğin önce yumurta ile şeker ya da yağ ile şeker karıştırılıp şekerin erimesi sağlanmıyor.)
İkincisi ise şekerin kurabiyenin üzerinde bolca olmasıdır. Şeker gevreklik veriyor.

NOT: Bu kurabiye 55 – 65 adet oluyor yani size bağlı.




AFİYET OLSUN.

3 yorum :

  1. bu kurabıyeler bır harıka olmuşlar ,ellerıne saglık.İşin içine tarcın girince lezzet bır harıka oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Hadis icin Allah razi olsun Pinarim..kurabiyelerin kokusunu tahmin edebiliyorum tarcini cok severim,sevgilerimi birakiyorum.

    YanıtlaSil
  3. vayyy süperler
    tarçınlı tatları severim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil