Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Mayıs 2013 Pazartesi

PORTAKALLI ÇATLAK KURABİYE

Merhabalar dostlarım.
Bugünde sizlerle evlilik üzerine nette okuduğum kısa bir notla merhaba demek istiyorum. 
Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde:

-“Sen evleneli neredeyse bir sene oldu, ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar.

“Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder:

-“Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın günü iyi geçmemiş ve havası yerinde değil.

Hiç ekmek, yemek sormadan usulca mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.

O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.

Dinleyenlerden biri:
-“Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sormuş.

Ötekiler de “Hah! Şimdi ne olacak?” demiş.

Genç gülümsemiş;
-“Bundan kolay ne var, fesin püskülünü hafif bir fiskeyle soldan sağa atarım.” demiş.


 Şimdide buyrun çatlak kurabiyeye:

Portakallı Çatlak Kurabiye
Malzemeler:
2 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı şeker
1 paket margarin (250 gr)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı portakal suyu
Sıktığımız portakalların kabuğunun rendesi
7 - 8 su bardağı un
Üzeri İçin Malzemeler:
2 yumurtanın akı
1 su bardağı şeker

Yapılışı:
Derin bir kabın içinde yumurta sarısını, şekeri, sıvı yağı, eritip soğuttuğumuz margarini, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve kabartma tozunu karıştıralım. Bu karışımın üzerinede unu yedire yedire ilave edelim ve yumuşacık kurabiye hamurumuzu elde edelim.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparalım. Top şeklini verelim ve hafifçe bastıralım.  Şekil verdiğimiz hamuru önce yumurta akına sonra toz şekere batıralım. Yağlanmış bir fırın tepsisine veya yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Önceden ısıtılmış 150oC'lik fırında pişirelim.






AFİYET OLSUN.





1 yorum :

  1. mis gibi aromalı nefis olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil