Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Mayıs 2013 Cumartesi

PIRASALI MAYALI BÖREK





 es-Selâmü aleyküm.
Dostlarım yumuşacık mayalı bir börek ile geldim huzurlarınıza.
İç malzemesi pırasa. Ama sizin isteğinize göre yani her ne isterseniz iç malzeme olarak kullanabileceğiniz herşeyin yakıştığı bir tarif
Ve...


PIRASALI MAYALI BÖREK
Malzemeler:
3 - 4 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
2  adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un (8 - 10 su bardağı)

İç malzemesi:
1 kg pırasa
1 adet kuru soğan
3 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz


Un haricindeki tüm malzemeleri karıştıralım. Unu azar azar ilave edip yaklaşık 10 dakika kadar yoğuralım. Yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur elde edelimin.  Hamurun üzerini örtüp mayalanması için kabarana kadar bekletelim. 


Hamurumuz mayalanırken halka halka doğradığımız pırasaları yemeklik doğradığımız kuru soğanı zeytinyağında kavurmaya başalayalım. Tuzu ve rendelenmiş havuçlarıda ilave edip karıştıralım. İç malzememizi yarı çiğli pişirip soğumaya bırakalım.




Mayalanan hamuru ortadan ikiye bölelim. Hamurun birini yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayalım.




Üzerine hazırladığımız pırasalı iç malzememizi eşit şekilde yayalım.


Geriye kalan hamuru elimizle pırasalı malzememizin üzerine yayalım.
ve soğuk fırına 50oC de 10 dakika beklettikten sonra fırının ısısını 180oC ye alalım ve kızarana kadar pişirelim.




Pişen böreğimizin üzerine kendi boyutunda başka bir tepsi kapatalım ve buharında ılıyıncaya kadar bekletelim. Yumuşacık pırasalı mayalı böreğimiz hazırdır.



AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder