Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Mart 2013 Pazartesi

ŞAKŞUKA





Güzel Antalyamın güzel lezzetleri.
İşte güzel Antalyamın şakşukası.

ŞAKŞUKA
Malzemeler:
2 adet patates
2 adet kırmızı etli biber (kapya)
2 adet yeşil etli biber
2 adet patlıcan
3 - 4 adet domates
1 adet limon
6 - 8 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:




Biberleri iri iri doğrayalım. Patatesleri soyup parmak kalınlığında doğrayalım. Patlıcanları alacalı soyup parmak kalınlığında doğrayalım. Teflon bir tencereye veya benim gibi wok bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile doğradığımız sebzelerimizi ve tuzumuzu koyalım.

Üzerine yağ sıçratmaz kapatıp ocağı yüksek ateşte açalım. Kızartmamızı tavayı sallayarak karıştırarak pişirelim.


Kızartmamızı servis tabağımıza boşaltalım.

Kızartmamızı yaptığımız tavaya domateslerimizi küçük küçük doğrayalım. Tavaya limon suyunu, dövülmüş sarımsağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve tuzu ilave edip sosumuzu pişirelim. Ben şakşukayı yazın yaptığım için buzdolabına kaldırdığım domates, limonu ve sarımsağı kullandım.

Pişen sosumuzu kızartmamızın üzerine dökelim.

Şakşukamızı ister sıcak, ister ılık istersenizde bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz. 


AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder