Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Aralık 2012 Cuma

HİNDİLİ PATLICAN SARMA




Merhabalar dostlarım.
İş hayatına atılınca inanın mutfağımı çok özledim.
Gel görki bu sıralar malesef mutfağa girip hiç birşey pişiremiyorum.
Canım annem, herşeyi hazırlıyor, bende afiyetle yiyorum.
Bu tarifimde iş hayatına başladığım sıralarda pişirdiğim bir yemeğime ait.
Uzun zamandır sizinle paylaşılmak için bekliyordu.
Bugüne nasipmiş paylaşmak.
Umarım beğenirsiniz.

HİNDİLİ PATLICAN SARMA
Malzemeler:
750 - 800 gr hindi fleto
Hindi baharatı (hindi eti paketimden çıktı)
1 kg patlıcan
5 - 6 adet patates
6 adet yeşil köy biberi
5 adet kırmızı etli biber (kapya)
1 adet iri kuru soğan
3 - 5 adet domates
Tuz
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:


Hindi etimin resmini özellikle koydum. Marketlerde bu şekilde satılıyor. 


Hindi etimizi fotoğrafta görüldüğü gibi uzun uzun doğruyoruz.


Çukur bir kasede 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, baharatamızı ve tuzu ilave edip çırpalım. İçerisine doğradığımız hindi etimizi ilave edip karıştıralım. Teflon bir tencereye etrafında döndürerek gül gibi sardığımız soslu hindilerimizi yerleştirelim. Ocakta orta hararetli ısıda tencerenin ağzı kapalı olarak etimizi pişirelim.

Bir yandada patateslerimizin kabuklarını soyup 1 parmak kalınlığında keselim. Teflon bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile doğradığımız patatesleri orta ateşte ve tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim. Tenceremizi arada sallayalım ya da karıştıralımki patateslerimizi yanmadan eşit şekilde yarı çiğli olarak kızartalım.

Alacalı soyduğumuz patlıcanları uzunlamasına doğrayalım. Teflon bir tencerenin dibini 1 yemek kaşığı yağla yağlayıp ocağa orta ateşe koyalım. Isınan yağın üzerine patlıcanları dizelim. Patlıcanların her iki tarafını yarı çiğli kızartalım. Bütün patlıcanları bu şekilde kızartalım. (Ben fazla yağlı olmamasını istediğim için sadece ilk seferde zeytinyağı kullandım. Siz yağlı seviyorsanız patlıcanları yağdada kızartabilirsiniz.)

İçleri temizlenmiş biberlerimizi, patlıcan ve hindi etimize uygun kalınlıkta doğradıktan sonra patlıcanları pişirdiğimiz tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile ilave edelim. Kapağı kapalı olarak ve orta ısılı ateşte arada tencereyi sallayarak biberleri yarı çiğli kızartalım.


Kızarttığımız patatesleri fırına dayanıklı bir kaba veya borcama dizelim. Gül şeklinde pişen hindi etimizin etrafına bir yeşil, bir kırmızı biber saralım. En dışınada patlıcanı sarıp patateslerin üzerine dizelim. Bütün malzememiz bitene kadar bu işleme devam edelim.




Bir yandanda kabuğunu soyduğumuz, halka halka doğradığımız bir soğanı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile karamelize edelim. Domatesleri kabuklarını soymadan bir parmak kalınlığında keselim. Hazırladığımız yemeğimizin üzerine soğan halkalarını dizelim. Üzerine değirmenden karabiber serpelim.


En üstede domatesleri dizelim.
Bir çay bardağı su ile salçayı karıştıralım. Salçalı suyu kabımızın dibine eşit olarak dökelim.


Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.


Pişen yemeğimizin ilk sıcaklığı çıkınca sıcak sıcak servis yapalım.



AFİYET OLSUN.


5 yorum :

  1. bende tam yazacaktim cokdandir yoksun hayirdir diye :) isin hayirli olsun canim rabbim güzel riziklar versin.
    tarifinde cok güzel olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Herzaman ki gibi sunum muhteşem, tarif çok detaylı ve güzel anlatılmış.
    ellerine sağlık.
    Yorum yazmasamda yakından takip ediyorum. ;)
    Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Bende sizleri takipteyim ama mesaj yazamıyorum. Görüşmek dileğiyle.

      Sil
  3. Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla

    YanıtlaSil