Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Kasım 2012 Cuma

FIRINDA KIYMALI TÜRLÜ




Hayırlı cumalar diliyorum.

Uzun zamandır bekleyen bir türlü sizlerle paylaşamadığım bir başka tarifimi daha sizlerle paylaşmak istiyorum.
Beni takip edenler bilirlerki genelde bol yağda kızartılarak yapılan yemekleri mümkün olduğunca kızartmadan pişiririm.
İşte bu tarifte öyle bir tarif.
Aynı kızartma tadında, bereketli ve lezzetli bir tarif. 
FIRINDA KIYMALI TÜRLÜ
Malzemeler:
5 adet iri patates
1 kilo patlıcan
10 adet kırmızı etli biber (kapya)
10 adet yeşil etli biber
300 gr kıyma
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
7 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yapılışı:



Patlıcanları alacalı soyalım, halka halka doğrayalım. Teflon bir tencereye bir yemek kaşığı yağ ve patlıcanları bir sıra dizelim ve orta ateşte her iki tarafınıda yarı pişmiş olacak şekilde kızartalım. Sonra tabağa alalım. Tekrar bir sıra patlıcanları dizelim ve tekrar bir yemek kaşığı zeytinyağı koyarak her iki tarafını kızartalım. Bu işleme patlıcanlar bitinceye kadar devam edelim. Benim 30 cm'lik tenceremde patlıcanlarım 3 seferde tamamlandı. 
Biberlerin içlerindeki çekirdekleri çıkaralım ve büyüklüğüne göre 4'e veya 6'ya bölelim. Orta harlı ateşte patlıcanları pişirdiğimiz tencerede tencerenin kapağı kapalı olarak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile tencereyi sık sık sallayarak pişirelim ve bir tabağa alalım.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve halka halka doğrayalım. Biberleride pişirdiğimiz tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile patatesleri tencerenin kapağı kapalı olarak, tencereyi sık sık sallayarak yarı pişmiş olacak şeklide pişirelim ve bir tabağa alalım.
Yine aynı tencerede kısık ateşte kıymamız suyunu çekene kadar pişirelim. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını, halka halka doğradığımız sarımsakları, salçayı, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edelim. Son olarakta kıymamız tamamen pişince bir çay bardağı sıcak su ilave edip 2 - 3 dakika kayanatalım ve ocaktan alalım.

İstediğiniz bir fırın kabına bir sıra patlıcan bir sıra patates bir sıra biberleri dizelim.
Dizdiğimiz sebzelerin üzerine kıymalı harcımızı yayalım.


200 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.

AFİYET OLSUN.
                        

2 yorum :

  1. nefis bir yemek olmuş canım.görüntü lezzetini yansıtmış sanki.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. eline saglik yavrum sIk sIk tarfilerini bekliyorum .
    dilerim hersey gönlüncedir

    özlemle kucakladim ablam

    YanıtlaSil