Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Kasım 2012 Pazartesi

ANTALYANIN YÖRESEL YEMEĞİ DOMATES CİVESİ




Selâmün aleyküm dostlarım.

Yeni bir haftaya yeni umutlarımızla merhaba.
Bugünde güzel Antalyamın meşhur "Domates civesi" ile sizlerin karşınızdayım.
Antalya yemekleri daha çok zeytinyağlıdır.
Civeleriylede meşhurdur.
Civelerimizi ister sıcak ister soğuk zevkle yeriz.
Sizlerinde beğeneceğinize inanarak tarifime geçiyorum.



DOMATES CİVESİ
Malzemeler:
1 kilo domates
2 orta boy soğan
Yaklaşık 15 diş sarımsak
3 adet sivri biber (arzuya göre acı olabilir)
1 adet kırmızı biber
1 kahve fincanı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
15 - 20 yaprak fesleğen ya da taze nane
Tuz

Yapılışı:



Soğanı küp küp doğrayalım, biberlerin içini temizleyip halka halka doğrayalım. Bir tencerede zeytinyağı ile soğanları ve biberleri kavurmaya başlayalım.
Domateslerin kabuklarını soyalım ve yemeklik doğradığımızdan daha iri şekilde küp küp doğrayalım. Tenceremizde kavrulan sebzelerimize ilave edelim.






Pirincimizi ayıklayıp, yıkayalım. Domatesler sulanınca tenceremizde kaynamakta olan yemeğimize pirincimizi, tuzumuzu ve sarımsaklarımızı ilave edip karıştıralım. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısalım ve tenceremizin kapağını kapatalım. Pirinçlerimiz pişinceye kadar pişirelim. Son olarakta fesleğenleri ilave edip ocağımızı kapatalım ve yemeğimizi dinlenmeye bırakalım. Yemeğimiz hazırdır.

Not: Hiç su ilave etmediğimiz yemeğimizdeki su sadece domatesin suyudur. Yemeğimiz sıcak olarak yenildiği gibi bir gün buzdolabında dinlendikten sonrada soğuk olarak yenilebilir.





       AFİYET OLSUN.


2 yorum :

  1. Kayınvalidem (Antalyalıdır kendisi) süper yapar. En kısa zamanda yaptırmalı. Dediğiniz gibi çok lezzetlidir.

    YanıtlaSil
  2. patlıcan da konulunca türlü olur bu orijinal birşey değil biraz uydurma olmuş

    YanıtlaSil