Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Ekim 2012 Cuma

KIRMIZI MERCİMEK PİLAVI


Merhabalar dostlarım.

Öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilemek istiyorum.
Bayramımızın ikinci gününün bittiği şu saatlerde sizlere beğeneceğinizi düşündüğüm pek bilinmeyen bir tarifle geldim. Kırmızı mercimek hem çabuk pişen hem de kolay eriyen bir bakliyat olduğundan bu  pilav  bazılarınıza biraz ilginç gelebilir. Ama inanın erimeden tane tane çok güzel pilavı oluyor.
Tadına gelince kırmızı mercimeğin aroması ile tam bir lezzet ziyafeti.
Denenmesi gerek...



KIRMIZI MERCİMEK PİLAVI

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su ( pirinci ıslatmak için)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Pirincimizi ayıklayıp üzerine 3 su bardağı kaynar suyu dökelim ve 10 dakika bekletelim. Pirincimizin suyunu süzüp nişastası çıkana kadar yani su beyaz bulanık halinden kurtulana kadar yıkayalım ve süzelim.



Yıkayıp suyunu süzdüğümüz kırmızı mercimeğimizi tenceremize alalım. Üzerine zeytinyağımızı ilave edip mercimeklerimizi kavuralım.



Mercimeklerimiz kavruldukça rengi sararacaktır. Kırmızı mercimek çok çabuk kavrulduğu için sarardığında hemen ocağı kapatın, çabuk yanabiliyor.



Tamamen sarardığı zaman sıcak suyumuzu ilave edelim.



Suyumuz kaynadığında içerisine pirincimizi ilave edip karıştıralım.



Pilavımız kaynamaya başladığında tenceremizin kapağını kapatıp ocağı kısalım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pilavımızı pişirelim. Pilavımız pişince 10 dakika demlenmeye bırakalım. Sıcak olarak servis edelim.



NOT: Kırmızı merimek yağı emdiği için pilav kuru ve mat oluyor. Arzuya göre yağ miktarını arttırabilirsiniz.



                                                                         AFİYET OLSUN.


                                                  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder