Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Haziran 2012 Pazar

FIRINDA ÇÖREKOTLU PATATES KIZARTMASI





Herkesin severek yediği patates kızartmasını hem fırında hemde çörekotuyla deneyin. Çay saatlerinde misafirlerime hazırladığım bu lezzet sevilerek yeniliyor. Hatta masamda ilk biten lezzettir kendileri...

FIRINDA ÇÖREKOTLU PATATES KIZARTMASI

Malzemeler:
1 kilo patates
1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz

Yapılışı:



Bir kasenin içine yıkayıp soyduğumuz patatesleri kızartmalık olarak doğruyoruz. Üzerine çörek otu, pulbiber, kimyon, arzunuza göre tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağımızı gezdirip iyice harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizin üzerine birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde patateslerimizi dizelim.
Önceden 180oC de ısıtılmış fırında 35 - 45 dakika arasında pişiriyoruz. Ama eğer benim gibi aceleniz varsa fırını 250oC'ye getirirseniz 20 dakikada hazır hale geliyor.



                                                                        AFİYET OLSUN. 



3 yorum :

  1. Görüntü olarak da fikir olarak da güzel canım arkadaşım..Ellerine sağlık..
    Güzel bir hafta diliyorum..
    Günaydın..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Hmmm enfes bayılırım patatese. Çörek otuda her derde devadır. Hiç yemedim çörek otlusunu. Düşünüyorumda bence yakışır denemek lazım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil