Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Haziran 2012 Cumartesi

ET SULU DOMATESLİ BULGUR PİLAVI




Sedef hiç tavuk suyuyla domatesli ya da sebzeli pilav olur mu? Zeytinyağlısı daha güzel olur diyorsanız bence muhakkak bu tarifi deneyin.

ET SULU DOMATESLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
10 dal taze nane (ya da maydanoz)
1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:



Kuru soğanı ve biberleri tavamıza yemeklik olarak doğrayalım. Et suyumuzdan 2 yemek kaşığı ilave edip orta ateşte kavuralım. Üzerine domatesleri küp küp doğrayalım ve kavurmaya devam edelim. En son dallarından kopardığımız naneleri bütün olarak yani yaprak yaprak tavamıza ilave edelim.



Bulgurumuzu ve tuzumuzu ilave edip karıştıralım. Bu sıradada tavuk suyumuzu pilav tenceremizde kaynatalım.



Kaynayan suyumuzun içerisine hazırladığımız bulgurlu harcımızı ve domates salçamızı ilave edip karıştıralım. Pilavımız kaynayınca tenceremizin kapağını kapatıp ocağı en kısığa getirelim. Pilavımız suyunu çekince yani çıtırdamaya başladığında pilavımızı karıştıralım. Tekrar kapağını kapatıp pişirmeye devam edelim. Ocağı kapatıp pilavımızı dinlendirelim.
İlk kez yapacaklar için:
Bu tür domatesli pilavların dibinde su kalmadığı halde üzerinde biraz su bulunur. Bu nedenle karıştırıp 2 - 3 dakika kadar pişirip ocağı kapatmak ve demlenmeye bırakmak gerekir.



Bizim evde bu tarz bir pilav pişerse (eğer evde varsa) ya marulla ya da haşlanmış lahanayla pilavı aynı kısır gibi yeriz. Marula veya lahanaya sardığınız pilavı yerken tadına doyamayacaksınız. Yanında da cacık veya ayran olursa süper olur.



                                                                          AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder