Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Haziran 2012 Çarşamba

ANTALYA'NIN KABAK CİVESİ





Güzel Antalyamın yöresel yemeğidir kabak civesi.
Kendimi bildim bileli anneciğim yapar bizde afiyetle yeriz. 
Eğer Anneciğimin işi varsa pişirme görevi bana düşer.
Ondan öğrendiğim usulüyle pişiririm ama annemin el lezzetide olduğundan yani anne eli olduğundan anamınkinlerin tadı hep başkadır benim için. 
Anneme göre ise benimkiler daha lezzetli.
Neyse gelelim Antalyamızın kabak civesine:

KABAK CİVESİ
Malzemeler:
1 kilo yeşil kabak
1 adet iri kuru soğan
2 adet kırmızı etli biber
2 adet yeşil biber
5 adet domates
10 dal taze nane
15 diş sarımsak
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:


Kabakların kabuklarını tamamen soyalım. Kabakları boylamasına ikiye keselim. Sonrada yarım kabakları ay şeklinde doğrayalım.

Yemeği pişireceğimiz tencereye soğanı yemeklik olarak küp küp doğrayalım. Biberlerin içini temizleyip halka halka doğrayalım. Üzerine zeytinyağımızı da ilave edip orta harlı ateşte kavuralım.



Üzerine sarımsaklarımızı, kabaklarımızı, yemeklik doğradığımız domatesleri, salçamızı ve tuzumuzu ilave edelim. Bütün malzemeleri karıştıralım. En son bulguru ve yaprak yaprak taze naneleri ilave edip tekrar karıştırıp malzemeleri kaynatalım.



Kaynayan yemeğimizi kapağı kapalı ve kısık ateşte pişirelim.
Bulgurlar pişince yemeğimiz hazırdır. Ocağı kapatalım.
Kabaklarımız diri gelirsede merak etmeyin tencerenin içindeki buhar kabağı pişiriyor. Eğer kabaklarınız tam piştiyse tencerenin kapağını açınki kabaklarınız erimesin.



Yemeğimizi ılıyınca ya da oda sıcaklığında tüketelim. Buzdolabından çıktığındada tadı harikadır. Artık damak tadınıza göre ısısı size kalmış.
Yanına da cacık harika olur.



                                                                     AFİYET OLSUN.


8 yorum :

  1. cok severim ben gelincede yapacakmisin bana ;)
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen gel yaparım ablam. Hatta sohbet ederek beraberde yaparız.

      Sil
  2. Ben de bu akşam buna çok benzer bir yemek yaptım belki de budur ismi farklıydı:) Ellerinize sağlık,hafif ve lezzetli..Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Antalyamın civeleri meşurdur. Belki başka yerlerde aynı usulde pişirme başka isimle anılıyordur. İsmi ne olursa olsun hafif ve lezzetli.

      Sil
  3. Kayınvalidem (Antalyalılar) çok güzel yapar. Seninkide süper gözüküyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kayınvalidendeki tecrübe ile eminim daha da güzel Antalya yemekleri pişiyordur. Sonuçta analarımız daha leziz yapıyor. Onlar usta ben yamak.

      Sil
  4. yaz aylarında hem hefif hem lezzetli bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil