Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Mayıs 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA




Bugün ne eklesem diye birikmiş tariflerime bakarken bakla kavurmamı bir türlü ekleyemediğimi farkettim. Artık taze baklanın da son günlerindeyiz. Taze baklalar yerini iç baklalara bırakmadan bende tarifimi paylaşmak istedim.
Bakla kavurmasını annemin usulüyle hiç su eklemeden sadece kendi suyu ile pişiririz. Kendi suyu ile pişen her sebze yemeği gibi baklamızda çok lezzetli olur. Bu lezzetli bakla kavurmamızı gelin size anlatayım.

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
Malzemeler:
1 kg taze bakla
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
Tuz
Yapılışı:

Baklaları yıkayıp, ayıkladıktan sonra istediğimiz uzunlukta üçe veya dörde bölelim. Yayvan bir tencerenin içerisine baklaları, yemeklik doğranmış soğanları, zeytinyağı ve tuzu ilave edip, önce yüksek ateşte tenceremiz ve içerisindekiler ısınana kadar birkaç dakika karıştıralım. Sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak baklalarımızı kavuralım.




Dereotlarımızı ince ince doğrayalım. Pişen baklalarımızın üzerine dereotumuzu ekleyelim ve karıştıralım.

Taze baklamız servise hazırdır.

Yanında yoğurt eşliğinde servis yapalım.


                                                               AFİYET OLSUN.










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder