Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Mayıs 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI NOHUT YEMEĞİ




Ellerine sağlık annemin.
Canım annemin ellerinden tam kıvamında pişmiş, leziz mi leziz nohut yemeği. Buyrun annemin tarifine:
ZEYTİNYAĞLI NOHUT YEMEĞİ
Malzemeler:
2 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı:
Nohudu yıkayalım ve su dolu kapaklı bir kapta bir gece bekletelim.
Ertesi gün; şişen nohutlarımızı yıkayıp süzelim.
Düdüklü tencereye, sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ara ara karıştırarak 4 - 5 dakika kavuralım. Üzerine nohutlarımızı, salçamızı, kimyonu, halka halka doğradığımız havucu ve tuzu ilave edip 3 dakika kadar daha kavuralım. Sonra tencerenin içine yemeklik doğradığımız veya rendelediğimiz domateslerimizi ekleyelim. Anneciğim yazın hazırladığımız domates sosumuzu eklemiş. Domates sosun tarifini öğrenmek için:

Eklediğimiz domatesleride nohutlarımızla karıştırıp üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edelim. Bütün malzemeyi tekrar karıştırıp düdüklü tenceremizi kapatalım. 15 dakika pişirelim.
NOT: Annem nohutları ısladıktan sonra haşlamıyor. Çünkü haşlanan nohutların vitaminlerinin suya geçip dökülmesini istemiyor. Eğer gazının çıkması için haşlıyoruz diyorsanız bunun için yemeğe kimyon ekliyoruz. Baklagillere eklenen kimyon baklagilin gazını alır.
Unutmadan;
Yemeği pişirirken; nohudun cinsi ve pişireceğiniz tencere pişirme süresini azaltıp arttırabilir.

                                                                           AFİYET OLSUN.






2 yorum :

  1. hayirli bir hafta dileklerimle dualarimla can
    ellerin dert görmesin sarildim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ablacım işallah hepimiz için hayırlı bir hafta olur. Bende sevgiyle sarıldım.

      Sil