Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Mayıs 2012 Pazartesi

MAŞ FASULYESİ SALATASI



Mutfağıma ilk kez maş fasulyesi girdiğinde bu nasıl pişer diye düşündüğümü hatırlıyorum. Elinize aldığınızda yeşil bir taşa benziyor. Ama bu yeşil taş fenada değilmiş. Yemeğini hiç pişirmedim ama salatası bizim damak tadımıza uydu, hatta hoşumuza bile gitti.

Ayrıca bilmeniz gereken üç nokta var.
Birincisi; haşlama suyunun rengi çok ilginç. Bulanık koyu kıvamlı yeşil bir su.
İkincisi; "Pişmedi ne zaman pişerki?" dediğiniz anda birkaç dakika geçipte haşlanan maşların tekrar başına geldinizde erimiş olduğunu dahi görebilirsiniz. Çünkü maş bir gece önceden ıslatılınca çabuk pişiyor.
Üçüncüsü; haşlama esnasında maş fasulyesi çok fazla su çekiyor. Suyunu da kontrol edin.

Unutmadan bazıları maş fasulyesi yerine çin börülcesi diyor yani ikiside aynı baklagil.

Gelelim tarifimize...

MAŞ FASULYESİ SALATASI
Malzemeler:
2 su bardağı maş fasulyesi
1 litre su
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Arzu edilen miktarda taze nane
6 - 7 adet taze soğan
6 - 7 adet salatalık turşusu
3 adet domates
2 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz

Yapılışı:

Maş fasulyelerimizi ayıklayıp yıkayalım. Bir gece önceden kapaklı bir kapta veya tencerede ıslayalım.
Ertesi gün maş fasulyelerimizin suyunu süzelim. Bir litre suyumuzu ilave edip pişene kadar haşlayalım. Maş fasulyesi görüntü itibarıyla taş gibi sert gözüksede düşündüğünüzden kısa sürede pişiyor. Fasulyelerin yeterince ama erimeden yani dağılmadan pişmesi için dikkat edin.
Haşladığımız fasulyelerin suyunu süzüp üzerine malzemelerimizi doğrayalım. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştıralım.
                                                                     AFİYET OLSUN.

2 yorum :

  1. sık sık yaparım kime yapsam beğeniyor
    ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil