Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Mayıs 2012 Perşembe

MERCİMEK PİLAVI





Kan yapıcı, protein deposu, vejeteryanların baş tacı, leziz mi leziz bir baklagil. 
Bildiğimiz kuru soğanlı, bulgurlu yeşil mercimek pilavından biraz farklı ama onun kadar  lezzetli bir pilav tarifi vermek istiyorum.  Beğeniceğinizi düşünerek:



MERCİMEK PİLAVI
Malzemeler:
4 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Yapılışı:


Yeşil mercimekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra çabuk pişmesi için 20 dakika kaynar suya ıslayalım.Sonra ocakta 5 dakika kaynatalım. Suyun içinde soğumaya bırakalım.
Pirinçlerimizi ayıklayıp yıkayalım ve 10 dakika kaynar suda ıslatalım.
Pilavı pişireceğimiz tencereye iki yemek kaşığı tavuk suyunun yağından koyalım ve iki yemek kaşığı arpa şehriyeyi kavuralım. Üzerine tavuk suyumuzu ilave edip kaynatalım.
Mercimeğimizin siyahlaşmış suyunu süzelim ve kaynayan et suyumuza ilave edelim. İçerisine süzülmüş pirincimizi, bulgurumuzu ve tuzumuzu ilave edip karıştıralım. Kaynayınca ocağımızı kısalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.



Pilavımız suyunu çekince karıştırıp, tenceremizin kapağını kapatalım. Ocağı yüksek ateşte bir dakika kadar bekletip kapatalım.






Pilavımızı 15 dakika demlenmeye bırakalım. Sonrada buyrun lezzet şölenine.



                                                                   AFİYET OLSUN.



1 yorum :

  1. çok lezzetli oluyor bende denemiştim ellerine emeğine sağlık kuzum tek sorun mercimek çok geç yumuşuyor..
    sevgiler;))

    YanıtlaSil