Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

YOĞURTLU PATATES SALATASI


Rabbinize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, Ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin. (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz.
Tirmizî, Cum’a, 80. 







Herkesin yaptığı klasik yoğurtlu patates salatasından sıkılanlar için değişik bir tarif.
Malzemeler:
6 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı yoğurt
4 – 5 diş sarımsak
Tuz
Pulbiber
Yapılışı:
Patatesleri haşlayalım ve kabuklarını soyup rendeleyelim. Havucu rendeleyelim. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayalım. Soğanlar yarı kavrulduğunda havucu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Havuçlar ve soğanlar piştiğinde pulbiber, karabiber, kimyonu ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım. Sonra bu karışıma patatesleride ilave edelim ve 7 – 8 dakika kadar karıştırarak pişirelim.
Büyük boy kare veya yuvarlak borcamın içini suyla çalkalayalım. (Serviste patatesin kaba yapışmaması için) Patatesimizi borcama döküp her tarafına eşit şekilde yayalım ve soğumaya bırakalım.
Sarımsakları havanda tuz ile dövelim veya sarımsak rendesinde rendeleyelim.
Yoğurdumuzu bir kasede çırpalım. İçine sarımsağımızı ve tuzu ilave edip, karıştıralım. Sonra soğuyan patatesimizin üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu yayalım. Pulbiberle de süsleyelim. Buzdolabında 2 – 3 saat dinlendirelim. İstediğimiz şekilde keserek servis yapalım.
                                                                             AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder