Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

YALANCI EKLER (YAĞSIZ)


Malzemeler:
Üst Kreması İçin Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı un
İç Kreması İçin Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Ara malzemesi:
2 paket kedi dili bisküvisi
Yapılışı:
Alt kremasını yapacağımız tencere içine unu, şekeri, vanilyayı koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim ( Tüm sütlü tatlılarda şekerle unu karıştırarak bu işlemi yaparsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) ve kısık ateşte krema kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Cam bir servis kabının içine (dikdörtgen borcamı tavsiye ederim) bir sıra kedi dillerini dizelim. Üzerine kremayı yayalım. Kremanın üzerinede tekrar bir sıra kedi dili bisküvilerini dizelim.
Üst kremasını yapacağımız tencere içine unu, şekeri ve kakaoyu koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim ve kısık ateşte koyu kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Kakaolu kremayı kedi dillerinin üzerine yayalım. Soğuduğu zaman dolaba koyup, 4 – 5 saat dinlendirelim. Soğuk olarak servis yapalım.
Sedef'in Notu: Gerçek eklerin üzerinde hindistan cevizi bulunmasada ben yalancı eklerimin üzerini hindistan cevizi ile süslüyorum. Tavsiye ederim.
                                              AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder