Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Nisan 2012 Pazartesi

TENCERE BÖREĞİ




Çok kısa sürede hazırlanıp pişen, muhteşem kokulu ve lezzetli bir börek.
Aşureye çağırdığımız misafirlerimize çay saati ikramı için tuzlu tariflerime bakarken yine uzun süredir yapmadığım ve sizlerle paylaşmadığım bir ikinci tarifimi de fark ettim. Aslında tavada bu böreği çok yapıyorum ama tencerede pişen börek daha da güzel oluyor .   
Böreğimizi akşamdan hazırlayıp ertesi gün pişirirsek inanın su böreği gibi oluyor. Üstelik su böreğinden daha hafif ve lezzetli.













Malzemeler:
3 yufka
1 çay bardağı süt
4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için malzemeler:
1 su bardağı beyaz peynir
Maydanoz
Tuz

Yapılışı:
Bir kapta süt ve sıvıyağı çırpalım.
Başka bir kâsede beyaz peynir ile ince kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştıralım.
Teflon tenceremize sıvıyağ sürelim. Yufkanın bir tanesini tenceremize dışarı taşacak şekilde serelim. Çırptığımız süt ve yağ karışımı ile yufkamızı ıslatalım. İkinci yufkayı buruşturarak içine yayalım. Tekrar sosumuzla yufkamızı ıslatalım. Peynirli malzememizi yufkanın üzerine eşit şekilde serpelim. Sonra üzerine üçüncü yufkamızı yayalım ve sosumuzla tekrar ıslatalım. Sonrada tencereden sarkan yufkalarla böreğimizi bohçalar gibi düzgün bir şekilde kapatalım.
Çok ağır ateşte tencerenin üzeri kapalı olarak pişirelim. Sonra diğer tarafını da çevirip pişirelim. Ama ikinci tarafıda tencereyi yağlayarak pişirelim ve bu sefer kapağı kapatmayalım ki böreğimiz çıtır olsun. Ben böreği çevirirken tepsi kullanıyorum. Tepsiye çevirdiğimiz böreğimizi kaydırarak tencereye pişmemiş tarafını koyuyoruz.  Bu tarafını da pişirip servis kabımıza alalım.
                                                                  AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder