Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

TAVA BÖREĞİ (2 Farklı tarif)



















TAVA BÖREĞİ (1.tarif)

Malzemeler:
3 yufka
½ çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
200 gr beyaz peynir veya lor peyniri
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Çukur bir kasede peynirimizi çatalla ezelim veya peyniri rendeleyelim. Peynirin üzerine tuzu ekleyip, karıştıralım.

Bir kaseye süt ve sıvı yağı ilave edelim ve karıştıralım.

30 cm'lik teflon bir tavayı yağlayalım. Yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde tavaya serelim. Üzerine hazırladığımız sosu sürelim. Üzerine ikinci yufkayı büzüştürerek gevşekçe serelim ve sostan sürelim. Sosunda üzerine ikinci yufkamızın sarkan kısımlarını yayalım ve hazırladığımız içi eşit şekilde yayalım. Peynirimizin üzerine üçüncü yufkayı gevşekçe serelim ve kalan sosdan sürelim. Tavadan taşan yufkayıda böreğimizin üzerine toplayalım. Tavayı kısık ateşe koyalım ve kapak örtmeden pişirelim. Böreğimizin altı kızardığı zaman servis tabağı yardımıyla böreği ters çevirip kızarıncaya kadar pişirelim. Ilıdığı zamanda servis yapalım.

Not: Bu böreği tencerede de yapabilirsiniz.

                                                            AFİYET OLSUN.


TAVA BÖREĞİ (2.Tarif)

Malzemeler:
3 yumurta
4 yufka
½ çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı süt
200 gr beyaz peynir veya lor peyniri
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Çukur bir kasede peynirimizi çatalla ezelim veya peyniri rendeleyelim. Peynirin üzerine ince ince doğranmış maydanozu, dereotunu, karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu ekleyip, karıştıralım.
Derin bir kasede yumurtaları çırpalım. İçine süt ve sıvı yağı ilave edelim. Tekrar malzemeleri çırpalım. Bir kahve fincanı kadarını böreğin üzerine sürmek için ayıralım. Geri kalanın içine didiklediğimiz 3 yufkayı ilave edip karıştıralım. Sonra peynirli iç malzememizi de ilave edip iyice harmanlayalım.

30 cm'lik teflon bir tavayı yağlayalım. Yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde tavaya serelim. Üzerine hazırladığımız peynirli yufka karışımını yayalım. Tavadan taşan yufkayıda böreğimizin üzerine toplayalım ve bu kısmada ayırdımız bir fincan sosun tamamını sürelim. Tavayı kısık ateşe koyalım ve tavanın kapağını kapatalım. Böreğimizin altı kızardığı zaman kapak yardımıyla böreği ters çevirelim ve bu kısmıda kızarıncaya kadar pişirelim. Ilıdığı zamanda servis yapalım.

Not: Bu böreği tencerede de yapabilirsiniz.

                                                            AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder