Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

TARÇINLI KURABİYE (Tadı ACIBADEM KURABİYESİ tadında)



TARÇINLI KURABİYE
(Tadı ACIBADEM KURABİYESİ tadında)




En çok sevdiğim baharat TARÇIN ve en çok sevdiğim kurabiyelerden bir tanesi... Umarım sizde beğenirsiniz.
Malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket tereyağlı margarin (250 gr)
2 yemek kaşığı tarçın
2 paket kabartma tozu
1 kilogram un
Üzeri İçin Malzemeler:
1 yumurtanın akı
1 – 2 su bardağı şeker
Yapılışı:
Yoğuracağınız derin bir kabın içine unu, kabartma tozunu ve tarçını eleyelim. Havuz gibi ortasını açalım. Üzeri için kullanıcağımız yumurtanın akını ayıralım ve sarısını 2 yumurtayla birlikte unun ortasına koyalım. Şekeri, sıvı yağı, oda sıcaklığındaki tereyağlı margarini ve sütü ekleyelim. Hamuru yoğurmaya başlayalım. Malzemeler tam olarak özdeştiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde yuvarlayım, biraz bastırarak şekil verelim. İki fırın tepsisini yağlayın ya da pratik bir yol olan yağlı kağıt serin. Şekil verdiğimiz hamuru yumurta akına batıralım. Sonra yumurta akına batırdığımız kısmı bolca şekere batıralım ve tepsiye aralıklı olarak dizelim. Önceden 175oCde ısıtılmış fırında o harika kokuyu duyarak pişirelim.
PÜF NOKTASI: Kurabiyemizin 2 püf noktası var. Birincisi bütün hamur malzemelerini aynı anda yoğuracaksınız. (Örneğin önce yumurta ile şeker ya da yağ ile şeker karıştırılıp şekerin erimesi sağlanmıyor.) İkincisi ise şekerin kurabiyenin üzerinde bolca olmasıdır. Şeker gevreklik veriyor ve acı badem kurabiyesine benzemesini sağlıyor. Tepsiye dizerken aralıklı olması çok önemli. Çünkü güzel kabaran bir kurabiye ve birbirine değince acıbademe benzemiyor yani yapışan yerler gevrek olmuyor.
NOT: Bu kurabiye 55 – 65 adet oluyor yani size bağlı.

                                                             AFİYET OLSUN.



1 yorum :

  1. Bu tarif çok dikkatimi çekti. Çocukluğumun tadıdır acıbadem kurabiye.Tarifi hanıma denettim. Çok beğendim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil