Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

TABOULE (Maydanozlu Bulgurlu Salata)

Lübnan mutfağının lezzetli salatası Taboule aslında buğday kırığından olur ve Lübnan'da Taboulenin bir salata yapımı için kullanılan özel paketlerde satılan buğdayı vardır. Bu buğday Türkiye ve diğer ülkelerde olmadığı için bulgurla yapılıyor.

Malzemeler:
2 demet maydanoz
Yarım demet taze nane
3 adet domates
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı su
1 adet kırmızı soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay bardağı limon suyu
Tuz

Yapılışı:
Bir su bardağı suyu kaynatalım. İçine ayıkladığımız bulguru ilave edelim ve pişirelim. Domatesleri küçük küpler halinde soğanı ise yemeklik olarak doğrayalım. Maydanozu ve naneyi ince ince kıyalım. Bütün malzemeyi karıştıralım. Sosuiçin bir bardakta limon suyunu, yağı ve tuzu karıştıralım. Bu sosu salatamıza dökelim ve tekrar karıştıralım. Servis tabağına alalım.

                                                            AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder