Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

SÜTLÜ İRMİK TATLISI





Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 su bardağı su
7 yemek kaşığı ince irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 adet limonun kabuğunun rendesi
 

Yapılışı:

5 su bardağı soğuk süte, 1 su bardağı oda sıcaklığındaki suyu, irmiği, şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.  Kıvamı alınca yani göz göz olunca ocağın altını kapatalım. Karışımı servis kabına alalım. Tatlımız soğuduğunda üzerini hindistan cevizi ve tarçınla süsleyelim. Soğuk olarak servis yapalım.

Sedef'in Notu: Suyu irmiklerin daha iyi pişmesi için buharlaşma payını düşünerek ekliyorum. İsterseniz bu tarifi bir kez su koymadan birde su koyarak deneyin. İnanın farkı göreceksiniz. Su eklediğinizde irmikler tam piştiği için, tatlınızı yerken irmikler ağzınızda eriyecektir.                                                                     
                                                                  AFİYET OLSUN.
                                SALEPLİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI









Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 su bardağı su
7 yemek kaşığı ince irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket toz salep


Yapılışı:

5 su bardağı soğuk süte, 1 su bardağı oda sıcaklığındaki suyu, irmiği, salebi ve şekeri ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.  Kıvamı alınca ocağın altını kapatalım. Karışımı servis kabına alalım. Tatlımız soğuduğunda üzerini hindistan cevizi veya tarçınla ya da çikolata sosuyla süsleyelim. Soğuk olarak servis yapalım.

Sedef'in Notu: Suyu irmiklerin daha iyi pişmesi için buharlaşma payını düşünerek ekliyorum. İsterseniz bu tarifi bir kez su koymadan birde su koyarak deneyin. İnanın farkı göreceksiniz. Su eklediğinizde irmikler tam piştiği için, tatlınızı yerken irmikler ağzınızda eriyecektir.                                                            
                                                             AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder